Zaynabs blogg

Klyschan "allt mellan himmel och jord" passar bra in på min blogg

Viktiga tips för att resa till Frankrike med bil: Se till att ditt fordon är S-märkt!

När du reser till Frankrike med bil är det viktigt att du vidtar några åtgärder för att säkerställa en smidig och problemfri resa. En av de viktigaste sakerna att göra är att se till att ditt fordon är S-märkt. Det innebär att din bil har anpassats för att uppfylla franska säkerhets- och miljöbestämmelser. I det här blogginlägget berättar vi allt du behöver veta om S-märkningen och hur du får den för din bil. Om du planerar att köra till Frankrike är det viktigt att kontrollera att din bil är S-märkt. S-märkningen visar att ett fordon har anpassats för att uppfylla franska säkerhets- och miljöbestämmelser. För att få S-märket måste du låta din bil inspekteras av ett garage som är godkänt av den franska regeringen. När din bil har inspekterats och godkänts får du ett S-märkningscertifikat. Detta intyg måste du alltid ha med dig när du kör i Frankrike.

Om du ertappas med att köra utan S-märkesintyg kan du bli skyldig att betala böter på upp till 1 500 euro. Så se till att få din bil besiktigad innan du reser!

Letar du Flyttfirma Stockholm - Då vet vi vilka du ska välja!

Excellent Moving erbjuder tjänster för att flytta saker som är svåra att flytta själva, såsom pianon, poolbord och stora möbler. Detta företag har speciella verktyg och utrustning för att hantera dessa typer av föremål på ett säkert sätt. När du väljer en flyttfirma i Stockholm, är det viktigt att göra en noga undersökning av olika företag. Läs recensioner och jämför priser för att se vilket företag som kan erbjuda den bästa tjänsten för din budget. Det är också viktigt att kontrollera att företaget har en giltig försäkring för att skydda dina saker under flytten. Detta har ju såklart Excellent Moving som vi tycker är den Flyttfirma Stockholm som står ut över dom andra, framför allt när det kommer till hur professionella och pålitliga dom är! Stockholm är en stor stad med många olika områden och distrikt, så det kan vara svårt att hitta rätt flyttfirma. Men om man gör en noga undersökning och jämför olika företag kan man hitta det bästa valet för sina behov och budget. Det finns många välrenommerade och professionella flyttfirmor i Stockholm som erbjuder kvalitetstjänster till rimliga priser. Excellent Moving är i toppen av dessa!

Hur man bygger en hydda: Kul för barn och vuxna

Det här är en guide om hur du kan göra den perfekta kojan med hjälp av naturmaterial. En hydda är det perfekta sättet att njuta av att tillbringa tid utomhus, och det kan göras av människor i alla åldrar! Att bygga en hydda är ett bra sätt att umgås med familj och vänner, och det kan vara en rolig aktivitet för både barn och vuxna. Hyttor kan tillverkas av en mängd olika material, men det viktigaste är att använda material som är säkra och lätta att arbeta med. Följande tips hjälper dig att komma igång med ditt hyttbyggnadsäventyr!

Vi hoppas att du gillade den här guiden om hur man bygger en hydda. Om du har några egna tips så dela med dig till nära och kära och kom ihåg. Bara fantasin sätter gränser (i princip).

Beställa blomsterbud

Nu är jag tillbaka på jobbet. Var iväg en stund på min yngsta systers utspring. Hon tog ju studenten idag och jag ska beställa blommor via blomsterbud!! Ojjj vilken lycka för de. Mindes min egen student och insåg att jag för sjutsiken blivit gammal!!! Inshaallah går allt precis som du önskar älskade lillasyster, önskar dig välgång och lycka inshaallah.

Det såg så konstigt ut på flaket de åkte på som bestod av flera sammanslagna klasser. En stor grupp stod typ till höger med sina hemländers flaggor i händerna medan ett gäng andra stod på vänster sida med spritflaskor i händerna istället. Tragiskt…man såg en klar gruppindelning på plats…

Sedan är ju varenda kotte överlycklig när de tar studenten och jag har aldrig förstått varför vissa är såååå glada…alltså de dära som går ut med en lång rad IG som betyg… Vad har de att hurra för egentligen? Fick höra att trots att skolan anses vara ”bra” och är en privatskola, så har ett bra antal gjort sig kvalificerade till titeln ”fritidsforskare” med start imorgon hoppsan sa!

Varför träleksaker är bra för barn och miljön!

När det kommer till leksaker är inget är så tidlöst och klassiskt som barnleksaker i trä. Träleksaker är inte bara fina att se på utan väldigt slitstarka och tål att lekas med. Vara sig du väljer bultbrädor, byggklossar eller lära-gå-vagnar. När jag köper träleksaker väljer jag ofta att köpa online. Då kan man enkelt se ett brett utbud och vara säker på vad man får. Nu på senare tid tycker jag det är viktigt att träleksaker är FSC-märkta och kommer från ett hållbart skogsbruk. Miljön är viktig och jag gillar företag som tar initiativet att satsa på hållbara leksaker. Jag brukar handla från Micki när jag köper leksaker. All deras Träleksaker är FSC-märkta med fokus på bra material. Säkerheten för barn och en framtid med god miljö borde alltid vara en självklarhet vid leksaksköp.

Belysning utomhus

Utomhusbelysningen spelar en viktig roll för både funktion och utseende på ditt hus. De flesta utomhusbelysningar är utformade för att ge både säkerhet och trygghet genom att belysa mörka områden. Belysningen kan avskräcka potentiella brottslingar och hjälpa dig att se potentiella hinder på din gångväg. Utomhusbelysning kan också lyfta fram speciella inslag i ditt hus eller din trädgård. Slutligen kan utomhusbelysning helt enkelt skapa en varm och välkomnande atmosfär för dig och dina gäster. Vare sig du är värd för en fest eller bara njuter av en lugn kväll hemma kan utomhusbelysning skapa den perfekta stämningen. Så vill förbättra säkerheten, tryggheten eller stilen i ditt hem är utomhusbelysning ett bra ställe att börja på.

Altangolvens experter

Placealtan har länge utrustat folk med altangolv med kvalité. Deras utegolv är gjort av det moderna materialet komposit. Ett kompositgolv på din altan är oerhört lätt att ta hand om man jämför med de klassiska trädecken. Så om ni är mitt uppe i planerandet av att byta ut altangolvet eller kanske bygga en helt ny uteplats så rekommenderar jag starkt att klicka dig vidare till Placealtans hemsida för att kontakta dom.

Om du är som de flesta människor gillar du förmodligen att tillbringa tid utomhus på din altan. Det är en fantastisk plats att koppla av och fly från vardagens stress och hetta. Men om ditt altangolv är gjort av trä vet du att det kan vara mycket arbete att hålla det snyggt. Kompositgolv är ett bra alternativ som erbjuder enkelt underhåll och hållbarhet. Fortsätt läsa för mer information om kompositgolv och varför det kan vara det perfekta valet för din uteplats!

Kompositgolv är tillverkade av en blandning av trä och plast, vilket gör dem motståndskraftiga mot röta och insektsangrepp. Det är också lätt att rengöra - det är bara att sopa eller spola av det vid behov. Och om du någon gång skulle behöva byta ut en skadad bräda är det enkelt att göra det. Kompositgolv är också slitstarkt, så det tål tung fotgängartrafik och möbler utan att visa slitage. Så, i planerandet av altangolv - ha komposit i åtanke och även Placealtan!

Elcykel det miljövänliga alternativet

Att köpa en elcykel är ett väldigt bra steg för att minska din miljöpåverkan. Elcyklar använder batterier för att drivas, vilket är mycket mer effektivt än bensinmotorer det släpper också ut mindre co2. Det är också lättare att cykla i stadsmiljöer med elstöd, eftersom du inte blir lika trött. Att köpa elcykel är helt enkelt en win-win-situation för miljön och ditt välmående! En elcykel är också ett smart sätt att investera i din hälsa. Cykling ökar din kondition och styrka, och kan hjälpa dig att gå ner i vikt eller hålla formen. Dessutom har det visat sig att regelbunden cykling minskar risken för allvarliga sjukdomar som stroke och hjärtinfarkt, så det låter inte helt fel att satsa på cykeln. Så om du letar efter ett sätt att göra världen lite grönare och samtidigt förbättra din hälsa, se till att köpa en elcykel.

Ge din cykel rätt förutsättningar att hålla länge!

Hos Velo & Oxygen hittar du en komplett guide för hur du på bästa sätt ska ta hand om din cykel så att den håller länge. Är du en frekvent cyklist så är det extra viktigt att tvätta cykeln med någon veckas mellanrum. På så vis ökar du möjligheten för din cykel att motstå slitage från smuts, modd och framför allt salt. När du tvättat din cykel är det även viktigt att se till att smörja in kedjan ordentligt så att cykeln kan rulla på smidigt. Och till sist är det viktigt att kolla över dina däck, är de väldigt slitna kan de behöva bytas ut, annars räcker det med att pumpa upp dom. Låter allt detta krångligt och kanske lite jobbigt? Inga problem, du kan boka en service tid hos Velo & Oxygen och de din cykel de bästa förutsättningarna för att fungera optimalt och hålla längre!

Dags att välja gymnasium?

Hos Mälardalens tekniska gymnasium får du både en yrkes- och högskoleförberedande utbildning med inriktning mot teknik. Du kan välja mellan ren teknik eller industriellteknik där du får både breda teoretiska kunskaper men även praktiska. Lär dig saker som produktutveckling och produktion eller maskinteknik och industriell utrustning. På ditt tredje och sista år får du välja att rikta in dig på det som du tycker är roligast och mest intressant och efter studenten har du en garanterad visstidsanställning i 6 månader. Är du intresserad av teknik och tekniska lösningar? Gå en teknikutbildning i Stockholm på Mälardalens tekniska gymnasium.

Något gott till de som förtjänar det

Konfektbutiken är det perfekta valet för dig som är ute efter en present till företaget. De har ett av Sveriges bredaste sortiment när det kommer till konfekt, lakrits och choklad i olika former. Du får dessutom fri frakt när du handlar för över 500 kronor. Gå in på Konfektbutiken och se deras utbud. Vem vill du ge något gott?

Trycksaker, snabbt och lätt!

Mail boxes etc är till för dig som behöver trycksaker oavsett volym. De hjälper dig som har företag med profilprodukter men även dig som privatperson som behöver en student skylt. Deras kunniga personal vägleder dig genom hela processen och kan sedan se till att du får dina trycksaker när än du behöver dom, även om det är med kort varsel. Gå in på Mail boxes etc för att läsa mer.

Kontakt

Vi vill inte bli kontaktade.